Over mij

Ik ben Dorien Binneveld, afgestudeerd Iokai Shiatsutherapeut sinds eind 2008. Na mijn WO opleiding Europese Studies (UvA), heb ik zo’n 15 jaar in diverse functies en organisaties voornamelijk met mijn hoofd gewerkt. Dat beviel mij na enige tijd niet goed meer. Ik ben toen op zoek gegaan naar werk dat mij echt kon boeien en dat ook meer voldoening gaf. Ook zocht ik voor mijzelf een betere connectie tussen hoofd en lichaam en meer rust dan ik tot dan toe had gekend.

Op dat moment ontdekte ik Shiatsu, een Japanse vorm van drukpuntmassage, gebaseerd op de eeuwenoude Chinese meridiaanleer.   De holistische kijk van shiatsu op het leven sprak mij enorm aan. Lichaam en geest zijn in constante interactie met elkaar en in wisselende balans. Onze voorouderlijke energie (genen), onze leefstijl en diverse andere factoren hebben invloed op het welbevinden van ons mensen.

De vierjarige deeltijdopleiding (HBO-niveau) was zeer boeiend en ook intensief omdat het veelvuldig elkaar behandelen bij mij en mijn medestudenten blokkades en pijnpunten naar de oppervlakte bracht voordat daar meer rust en balans in ontstond.

In dat traject heb ik zelf ervaren hoe intens en weldadig de werking van shiatsu kan zijn. En ook heb ik mijzelf er beter door leren kennen. Maar leven is “work in progress”. Ook als therapeut ben je nooit klaar en nooit uitgeleerd, zowel beroepsmatig als in het dagelijks leven.

Toch is het goed mogelijk anderen met deze bijzondere behandelvorm te ondersteunen bij het vinden van meer ontspanning en rust, een losser lichaam, een betere balans, en het verminderen of verhelpen van uiteenlopende  klachten. Dat geeft mij de voldoening die ik in eerder werk vaak miste.