Over mij

Ik ben Dorien Binneveld, sinds eind 2008 afgestudeerd Iokai Shiatsutherapeut.

Na mijn WO opleiding Europese Studies (UvA), heb ik zo’n 15 jaar in diverse functies en organisaties voornamelijk met mijn hoofd gewerkt. Dat beviel na enige tijd niet goed meer. Ik ben toen op zoek gegaan naar werk dat mij echt kon boeien en dat ook meer voldoening gaf. Ook zocht ik voor mijzelf een betere connectie tussen hoofd en lichaam en meer rust en balans.

Op dat moment ontdekte ik Shiatsu, een Japanse vorm van drukpuntmassage, gebaseerd op de eeuwenoude Chinese meridiaanleer  (energiebanen in het lichaam).   De holistische kijk van shiatsu op het leven sprak mij enorm aan. Lichaam en geest zijn in constante interactie met elkaar en in wisselende balans. Onze voorouderlijke energie (genen), opvoeding, leefstijl, werk en diverse andere factoren hebben invloed op het welbevinden van ons mensen.

De vierjarige deeltijdopleiding (HBO-niveau) was zeer boeiend en ook intensief omdat het veelvuldig elkaar behandelen bij mij en mijn medestudenten oude blokkades en pijnpunten naar de oppervlakte bracht voordat daar meer rust en balans in ontstond.

In dat traject heb ik zelf ervaren hoe intens en weldadig de werking van shiatsu kan zijn. En ook heb ik mijzelf er beter door leren kennen. 

Maar  uitgeleerd (zowel in beroep als dagelijks leven)  zijn wij mensen eigenlijk nooit.  En  "voor altijd in evenwicht" meestal ook niet. 

Shiatsu is een bijzondere behandelvorm als ondersteuning bij het vinden van meer ontspanning en rust, een losser lichaam, een betere balans tussen lichaam en geest en het verminderen of verhelpen van uiteenlopende  klachten. Dat geeft mij de voldoening die ik in eerder werk vaak miste.